Päätin yllättää Tayseerin tänä aamuna extempore valmistamalla meille arabialaisen aamiaisen. Valitsin koneelta arabialaista musiikkia soimaan, laitoin suitsukkeen palamaan ja loihdin niin arabialaisen aamiaisen kuin kaapeistamme löytyneistä tuotteista pystyi! Yhdistin aamiaiseen myös Suomen parhaat palat: ruisleivän sekä omakeräämistä marjoista valmistetut smoothiet! Ruisleipä ja arabialalinen munakoisotahna sopivat täydellisesti yhteen!
Arabiateemasta innostuneena päätimme lähteä arabialaiseen ruokakauppaan hakemaan tarvikkeita arabialaisen illallisen valmistamiseen! Sää oli niin mieletön, että yhdistimme reissuun vielä pitkän lenkin kevätauringon lämmittäessä ihanasti kasvoja!
Lenkin ja ostosten jälkeen tulimme kotiin valmistamaan lisan alasfor- alkukeittoa, mikä on suoraan suomennettuna "linnunkielikeittoa". Hah, hurjasta nimestään huolimatta se on täysin kasvispohjainen- ja todella hyvää! Keitto on hyvin yksinkertainen ja helppo ja todella herkullista! Siihen tulee vain sipulia ja makaroonia puistuttavia, pikkuruisia, linnunkielen kokoisia ja muotoisia "pastanjyviä".
Jyvät ja sipuli pyöräytetään kuumassa öljyssä kattilassa ja mukaan lisätään vettä, suolaa ja kasvis- tai kanaliemikuutio. Helppoa! Pääruoaksi valmistimme kosheria. Kosher on myös melko helppo valmistaa, siinä tuotteet ladotaan kerroksittain tarjoiluastiaan. Pohjalle levitetään ensin riisikerros, sitten makaronikerros ja päällimmäiseksi tummia linssejä.
Loppusilauksena päälle kaadetaan lämmitetty tomaattikastike ja päälle ripotellaan mustaksi käristettyä sipulisilppua sekä pähkinöitä/pinjansiemeniä tms. Ideana on, että kaikki syövät samasta astiasta - ruokaa ei siis nosteta omalle lautaselle. Me syömme kosherin aina tällä tavalla, sillä silloin kerrokset pysyvät kasassa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti